Skip to main content

Posts

ENGLISH...katanyaaa

ok aku terpanggil mau buat merapuaan berkaitan bahasa inggeris aka english ni.....ok dalam ini blog aku akan guna bahasa campulll okiess ( bahasa melayu stail semenanjung,bahasa stail sabah,stail jawa dan english atau manglisshhh dibilang..)

Bila english..mesti kita pikir berkenaan GRAMMAR...aka tatabahasa dalam bahasa inggeris....adeiii aku memang lemah okay..jdi kalau kamu baca ada tersalah grammar 2 diam2 sajala yang penting kamu FAHAM...hahahaha...tpi isunya bukanla besar betul..ada yg merasa inggeris dia tahap gaban punya pandai..tapi bila dia cakap or tuliss KELAUT.....atau mcm apa peribahasa  macam tikus membaiki labu (kena ka ni?)...bagi aku asal aku tulis atau guna perkataan dalam english asal saja bunyinya tidak ganjil..sedap didengar dan yang penting orang FAHAM apa yang ko cuba sampaikn sudehhh...mau master tahap gaban ka transformer ka memang tidaklah..sedangkan bahasa melayu aku pun ketasik jugak...

Ya memang penting kalau kita mahir english..tapi ber…
Recent posts
OK..terajinn... my 5th bos will leaving soon..biasala dalam kerja x kira la gomen ka swasta ka bos will come and go...bagi aku yeah..that circle will always happen..x kirala bos ke staf they will come and go kan..

dear my 5th bos (kalau dia baca  MUHAHAHAHAHA)
i know u since 2013..haha masa ni tgh preggykan c wawan (2nd son)
still remember the way you come to us...i have so much expectation on him sbb my previous bos the 3rd bos are my REAL BOS ..tapi jangan salah interpretasi pulak ar..walau baru tapi oh my.. dia mmg seorang yg ada aura seorang pemimpin...born to be good i guess..bukan mau puji but its true...

dear my 5th bos..
saya tau..saya bukanlah pekerja yg  senang dikendalikan..tapi terima kasih atas kesabaran dan penghargaan yang diberikan kepada saya..i passed all the test kot hahahaha...walau saya bukanlah pekerja yang mesra alam..tpi saya bukan la jugak ahli kipas susah mati...selalu on the shadows..ada ketika jugak saya ni keras kepala..melawan dalam diam n kadang2 berlaga…
Assalamuaalaikum...kiranya lama tak berblog ni..its been like forever aku x menulis aka merapu...
its 2018 already...i missed and hate what happen to me in 2017..there so much to tell about..ups and down..happiness and sadness...only ALLAH knows...its still hard to forget what happen..im still in denail to be exact...still in shocked..

Insya Allah...will kept all the story here..more throwback i guess...

till then...
#justiceforrizqin